Derfor skal du vælge filosofi!

Hvorfor filosofi?

Er du træt af at tabe diskussioner, selvom du synes du har ret, eller gad du godt at kunne blære dig med at namedroppe filosoffer som Kierkegaard og Kant, så skal du vælge filosofi som valgfag.

Filosofi er ganske enkelt et fag, der får dig til at tænke – og du bliver endda rigtig god til det.

Du bliver bedt om at tage stilling til de helt store spørgsmål, som ”hvad vil det sige at være menneske?”, ”hvad er videnskab?”  og ”hvornår er noget virkeligt?”. Din argumentation kommer til at sidde lige i skabet, og du bliver superdygtig til at gennemskue et hav af filosoffer gennem deres forskellige filosofiske primærtekster.

 

Du lærer altså at spekulere på alt, og ved kendskab til betydningsfulde filosoffer og ved filosofiske samtaler med dit filosofihold, får du desuden flere perspektiver på den verden, du befinder dig i.

Til sidst er det værd at nævne, at filosofi er enormt godt redskab at bruge i andre fag – men også i din hverdag, når tilværelsen m pludselig føles en smule meningsløs, eller når du måske bare er i tvivl om, hvad du vil med dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.