FLE-Tips

Den kendte Les Lancier musik flyder ud af alle idrætssalene, lærerne bliver overaskede med kreative invitationer og rundt omkring på gangene småsnakkes der om tøjvalg og hvem, der skal danse med hvem. Der er FLE luften. Men er du 1.g’er og har ingen idé om, hvad det er for et underligt angement, som Nørre er så stolte af, eller synes du bare ikke helt, i havde en optimal aften sidste år, så er det værd at læse denne artikel, der byder på 4 gode råd til, hvordan du og din klasse kan få det meste ud af FLE.

Planlægning

  • Hvis jeres FLE-fest skal være vellykket, er planlægning key. Der skal både arrangeres mad, pyntes op, inviteres forældre og evt. findes på underholdning. Skal i selv have mad med eller skal i bestille det udefra? Skal lokalet være fyldt op med balloner og serpentiner eller skal det bare være plain? Det er vigtigt at tage stilling til i god tid, hvis i ikke skal stå på selve dagen og misunde de andre klasser, der både har købt blomster, lavet 3-retters menu og et comedy-show til efter maden.
    Der kan gå lang tid før man skal danse, og som 1.g’er bliver man først hentet klokken 00, hvis man skal med til afterparty. Derfor kan det være en god idé at lave noget underholdning i form af en quiz, en konkurrence eller hvad man nu ellers kan finde på.
    Det er ærgerligt at starte sin aften med at kede sig, fordi man skal vente i 3 timer på at komme videre, når man i stedet kunne have brugt en time eller to på at forberede et sjovt program og så hygge sig hele aftenen fra start til slut.

Fordel opgaverne

  • Når der nu er så mange ting der skal ordnes, kan det nemt virke uoverskueligt, hvis man kun er nogle få om det. Sørg i stedet for at fordele opgaverne, så alle bedrager med noget til en fed aften. På den måde kan man også udnytte, hvis der er nogle, der er særlig gode til et eller andet eller har forbindelser til en restaurant eller ligneende.

Ordenligt tøj

  • April er ikke verdens varmeste måned, så hvis du skal ud og ryge hver 5 sekund, skal du måske ikke hoppe i en lårkort sag inden alkohollen sætter ind. På den anden side skal man overveje en skiftekjole, hvis man har taget den lange, lyse kjole med paletter på og skal videre til afterparty. Der kan man nemlig være næsten 100% sikker på, at der er fedtet gulv, og at en eller anden hælder en halv drik ud over dig på dansegulvet, og så kan den kjole vist godt blive erklæret ødelagt.

Hvis du er en dreng er livet lidt nemmere. Så længe du ikke kommer i joggingbukser, er du mere eller mindre safe to go.

Pak let

  • En anden ting, der er godt at have in mente, hvis man skal videre efter den officielle FLE er at pakke let. Det er ikke sjovt at tage til fest med en stor taske med brugte tallerkner og bokse, du har haft mad i. Sørg i stedet for at have paptallerkener, plastisk bestik og poser med, hvis du ikke er så heldige at have nogle forældre med, der kan tage tingene med hjem.

Vigtigst af alt er dog at nyde en hyggelig aften i selvskab med dine klassekammerater, lærer og forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.