Hjemmelavede flødeboller

Jeg ved ikke med jer, men jeg er vild med flødeboller. Derfor satte jeg mig for at lave hjemmelavede flødeboller for første gang her i weekenden. Jeg surfede lidt rundt på nettet for at finde den bedste og nemmeste opskrift. Jeg endte med en kombination af flere, så det lige passede med de ingredienser, jeg kunne få fat på.

Ingredienser:

  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 200 g sukker
  • ¾ dl vand
  • 1 pose små hollandske vafler
  • 200-300 gram chokolade
  • lakridspulver eller anden smag

 

I en gryde skal du blande sukker og vand og varme det over middelvarme. Kloge mennesker siger, at man skal lade være med at røre rundt, fordi sukkeret krystalliserer, så jeg modstod trangen og ventede i stedet til at sukkerlagen fik en flot honningfarve. Ifølge min research svare det ca. til 120 grader, hvis man har et sukkertermometer, men mit var løbet tør for strøm, så jeg tog den bare på øjemålet, og det kan man sagtens.
Mens sukkerlagen tager farve i gryden, skal du have gang i dine æggehvider. De skal piskes luftige og hvide. Jeg forslår en røremaskine, men det kan også gøres med en elpisker (det gjorde jeg), men du skal bare vide, at du skal stå og piske dem i minimum et kvarter. Når hviderne er blevet hvide og fluffy, og sukkeret er blevet opløst og gyldent, hælder du sukkerlagen i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens du fortsat pisker. Til at starte med, vil det se meget flydende ud, men efter hånden som du nærmer dig de 15 minutters piskning, vil de blive stive og skinnende.

Når fyldet er færdigt, lægger du dine hollandske vafler ud på en bageplade (eller bordet, hvis du ikke har behov for at flytte dem, mens de tørrer). Man kan også være en champ og bage sine egne bunde eller finde en anden kiks som bund eller hvad man nu føler for, men jeg er doven og glad for karamel, så jeg tog de hollandske vafler. Tiger sælger en pose med ca. 26 stk., hvilket passede perfekt til min mængde skum.

Når skummet er klart, og dine bunde er spredt ud på pladen, skal du træffe et vigtigt valg. Hvis du vil have klassiske flødeboller, tager du blot dit skum, fylder det i en sprøjtepose med en rund tyl og begynder at sprøjte det ud på bundene.

Hvis du vil imponere dine gæster – eller dig selv, hvis du bare vil nyde alle 26 flødeboller alene, mens du ser et afsnit af din yndlings serie – kan du overveje at smide lidt smag i dit skum, inden du sprøjter det på bundene. Jeg valgte at komme ca. 2 store teskefulde lakridsrodspulver i halvdelen af mit skum og lade den anden halvdel være plain, men det er kun kreativiteten der sætter grænser. Min ven mente for eksempel at pasta-med-pesto-flødeboller kunne blive et hit.

Når skummet er sprøjtet ud, skal flødebollerne stå og tørre lidt. Jeg lod mine stå lige under en time. Når du ikke orker at vente længere, kan du gå i gang med at smelte chokolade. En af de opskrifter, jeg faldt over i min research, hævdede at det var vigtigt at lave en perfekt tempereret chokolade, hvor man først hæver temperaturen, så sænker den og så hæver den igen med meget præcise gradtal, but ain’t nobody got time for that.

Jeg smed bare 2/3 dele i mikrobølgeovnen, brækkede den sidste tredjedel i stykker, smed den i den varme chokolade og rørte rundt til den var smeltet.

Når man har besluttet hvor meget man vil gøre ud af sin chokolade, er det tid til at dække flødebollerne. Der er mange metoder til den, men jeg synes det er nemmest at stille flødebollen på en paletkniv og så hælde chokoladen ud over med en ske.

Så skal chokoladen bare stivnes, og så kan der guffes flødeboller til du brækker dig.

Det lyder måske lidt besværligt, men det er det virkelig ikke. Det eneste, der tager tid er når skummet og chokoladen skal stivne, men der kan man jo lave alt mulig andet, mens man venter. Desuden er det det hele værd til sidst, fordi de smager så meget bedre end normale flødeboller, og du kan lave dem med lige præcis den smag, du bedst kan lide.

Enjoy 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.