Rejs til: Biograd na Moru

Går du og vil ud og rejse? Ved du ikke hvor du vil hen? Du ved måske kun at du ikke gider en storbysferie, så er Biograd na Moru i Kroatien måske noget for dig.

Som skrevet så ligger Biograd na Moru i Kroatien, nærmere bestemt ligger det i Dalmatien, som er en del af landet. Byen er ikke særlig stor, men har alligevel det der lidt turistede omkring sig. Når man tænker på at Kroatien ikke har været præget af turister lige så meget som nogle af de andre sydeuropæiske lande, jeg tænker på bl.a. Italien, er de nu meget gode til at tale engelsk, og gør det gerne også.

Biograd na Moru ligger ud til vandet, og der er både muligheder for hotel overnatninger men også luksus camping, enten med telt/campingvogn eller i form af leje af mobilehomes. Vi kender jo alle til hvordan det er at bo på hotel, men vil du hellere det lidt mere primitive uden at skulle ud i en ødemark, er camping måske noget for dig. Den campingplads der ligger tættest på byen hedder Camp Park Soline, og ligger godt og vel 1-1,5km gå afstand fra byen. Tro nu ikke du kommer til at gå en lang kedelig tur ind til byen, for der er nemlig en lang strandpromenade fra campingpladsen og ind til byen. Strandpromenaden har masser af barer, små butikker og madsteder, så ting at se på mangler der ikke. Fra campingpladsen og til byen, runder du også en lille strand. Mellem 2016 og 2017 er der blevet strøet sand udover det hele og også et godt stykke ud i vandet. Der kan stadig forekomme store og små sten her og der, så et godt råd er at bruge badesko, eller hvis du er virkelig hårdfør, springe ud fra en af molerne. Vandet er klart, en smule koldt men dejligt når man har ligget og stegt på stranden.

Afslapningstur:

Gider du ikke ligge og dase ved strandkanten hele dagen, så er muligheden også at tage på udflugter. Der er mange forskellige bureauer rundt omkring ved havnen, hvor man kan tage på bådtur, eller andre heldagsture. En af bådturene sejler rundt om de øer der ligger nærmest, og ud til den anden side hvor det næste land du møder er Italien. Denne bådtur har også et stop ved en saltvands sø, som for mange år siden lå i samme højde som havet, men eftersom verden ændrer sig, ændrede denne ø sig også og saltvandet blev fanget inde midt i øen, som senere blev til en sø. Denne saltvands sø er dejlig kølig, og bunden er en smule klistret, men det er jo hvad der hører sig til i en sø. Hvis ikke du gider bade i en sø, er muligheden også for at gå på en vandretur længere op af et af bjergene til en udkigspost, hvor man kan se udover søen og øen. Efter stoppet går turen tilbage mod Biograd, hvor der bliver serveret lokale retter på båden. Vær opmærksom på at ikke alle bådture inkluderer mad og drikke. Så hvis du vil have en dagstur hvor du kan slappe af, men også opleve noget så er en bådtur måske noget for dig.

Adventurous:

Er en bådtur ikke for dig, og du mangler noget adventure, så er muligheden også for at tage på kanosafari eller riverrafting. Selv har jeg været på kanosafari, hvilket var rigtig grineren. Du bliver sat to og to i en oppustelig kano, og så er det bare med at sejle derud af efter guiden. Ned af små vandfald, og stærke strømme. Det sjoveste og mest spændende på turen er når man er ved at nå slutningen, hvor man har muligheden for enten at tage kanoen ned af et 3 meter højt vandfald, spring ud fra en afsats over vandfaldet, eller gå ned. Lige inden slutningen kommer der en serie af lidt større og vildere vandfald end hvad der er i starten af turen, som kommer lige efter hinanden. Dette giver det vildeste sus i maven. Der er mange bureauer, og det bedste råd er at bestille turen hjemmefra eller i hvert fald over nettet mens i er dernede. Vælger i at gøre det igennem et af de bureauer ved havnen, kan i hurtigt skulle betale meget mere end hvis i havde bestilt hjemmefra.

Mangler du et sus på din ferie, så smut ud og sejl i kano, det kan kun blive godt.

Forlystelsespark:

I 2017 åbnede en forlystelsespark ikke langt fra Biograd na Moru, ved navn FunPark Mirnovec. Denne forlystelses park bliver sammenlignet med Gardaland i Italien ved Gardasøen. Denne forlystelses park har forlystelser til alle aldre, fra en trampolinpark for de små til rutsjebaner for vovehalsene. Priserne ligger fra 17-23 euro. Hvis man er en familie på 4 eller mere koster det 17 euro per person, en enkelt dagsbillet for 14+ er på 23 euro, og for dem under 14 koster billetten 19, medmindre man er under 1 m så er det grats. Jeg ville gerne skrive en masse om hvor fedt det er, men eftersom jeg ikke selv nåede at komme derind er der kun hjemmesiden man kan kigge på. Deres hjemmeside er professionelt opsat, og de har endelig fået en engelsk version af siden, så du ikke behøver at oversætte fra kroatisk.

Snorkling og vandsport:

Ikke nok med at der er mange ture man kan tage på, er muligheden også for at tage ud og snorkle langs stranden. Der er ikke mange farverige fisk, men de er der samt søpindsvin og søpølser. Så interesserer du dig for havlivet er muligheden også at tage på en anden slags bådtur og snorkle der.

Vandsportsaktiviteter er der også meget af. Går man ind mod byen møder man et tårn med vandrutsjebaner, og går man forbi der og ud til molen, støder man på Biograds vandsports sted. Her kan du leje jetski, både, paddle boards og prøve UFO’en (en stor badecirkel med ryglæn spændt fast bag på en speedbåd), parasailing og mange andre ting.

Det eneste irriterende ved Kroatien er, at næsten lige meget hvor du befinder dig ved kysten, så er der ikke almindelig sandstrand. Det er for det meste klipper og sten som du skal færdes på hvis du vil i vandet. Jeg vil nu mene at det er det værd idet vandet er så lækkert og klart, og det virkelig kan køle en ned hvis det bliver for varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.