Jens Boe: Om sikkerheden på Nørre Gymnasium

Nørre News har bedt mig om at skrive lidt om, hvordan vi sørger for, at eleverne kan føle sig sikre, når de går på Nørre Gymnasium.

Det er i sig selv et meget stort emne, idet ”sikkerhed” kan dække over rigtig mange situationer. Men lad mig her tage det mest grundlæggende – så uddyber jeg meget gerne, hvis I ønsker det.

Rundt omkring på skolen

Ud over skolens almindelige alarmsystemer, så har vi et meget stort antal kameraer sat op rundt omkring på skolen. De gemmer optagelserne i 14 dage, så i det omfang, der sker noget et sted på skolen, har vi en stor chance for at identificere, hvem der har gjort det og lade politiet forfølge det. Vi har flere eksempler på, at tyve og andre uønskede personer er optaget på vores overvågning og at Politiet efterfølgende har kunnet finde frem til gerningsmanden. Jeg tror og håber, at det alene afskrækker nogen fra at bryde ind på skolen og stjæle eller forvolde andre skade.

I forhold til brand afprøves vores brandudstyr to gange om året, ligesom vi jævnligt laver brandøvelser. Vi er i dag i stand til at evakuere skolen helt på 5 min. og lærerne ved præcist, hvad de skal gøre, hvis brandalarmen går. Vi har brandudstyr stående rundt om på skolen og vi har to hjertestartere (ved lærerværelset og ved idrætshallen).

Også i forhold til PLOV-situationer (Påbegyndte Livsfarlige Og Voldelige hændelser) er lærerne og det øvrige personale instrueret i, hvad man skal gøre, hvis situationen opstår. Politiet er også velinformeret om hvordan vores PLOV-planer er.

Til alle fester har vi et meget stort antal vagter, som sikrer sig, at alt går roligt til. Dem har I helt sikkert mødt.

Politi?

I det daglige har vi et tæt samarbejde med politiet, hvor vi har en særlig kontaktperson, som besøger os jævnligt. Han og nogle kolleger kender skolen godt. De kender området og beboerne i området godt. De kikker forbi 2 -3 gange, hver gang vi har en fest og de hjælper os i det hele taget, når vi har behov for det. Ja, de patruljerer endda rundt i området, når vores studenter efter dimissionen kører rundt til hjemmene, så der ikke sker dem noget.

Vi har i dette skoleår haft en enkelt situation, hvor vi ringede efter politiet og hvor 3 politibiler kom inden for fem minutter. Men ellers har vi heldigvis været forskånet for ubehagelige episoder.

Jens Boe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.